WinBoard crashes as "loading position" in /chessProgram mode

Discussions about the WinBoard protocol. Here you can also report bugs and request new features.

Moderators: hgm, Andres Valverde

WinBoard crashes as "loading position" in /chessProgram mode

Postby Pchief » 30 Apr 2022, 04:52

Winboard 4.9.210131 on Windows 7 SP1 64-bit

When Winboard has loaded an engine, it ends immediately after "File -> Loading Position" is selected.
However, in /noChessProgram mode (game viewer mode) this menuitem works fine.
The debug log doesn't seem to show any clue:
Code: Select all
recognized 'xiangqi' (-1) as variant xiangqi
recognized 'xiangqi' (-1) as variant xiangqi
shuffleOpenings = 0
Version: WinBoard 4.9.210131 + fairy-stockfish-largeboards_x86-32
Reset(1, 0) from gameMode 0
recognized 'xiangqi' (-1) as variant xiangqi
GameEnds(0, (null), 2)
shuffleOpenings = 0
StartChildProcess (dir="engines\multivar\fairy-sf") fairy-stockfish-largeboards_x86-32
734 >first : xboard
protover 2
750 <first : Fairy-Stockfish 200422 LB by Fabian Fichter
953 <first : feature setboard=1 usermove=1 time=1 memory=1 smp=1 colors=0 draw=0 highlight=1 name=0 sigint=0 ping=1 myname="Fairy-Stockfish 200422 LB" variants="chess,3check,5check,ai-wok,almost,amazon,antichess,armageddon,asean,ataxx,atomic,breakthrough,bughouse,cambodian,capablanca,capahouse,caparandom,centaur,chancellor,chaturanga,chessgi,chigorin,clobber,clobber10,codrus,coregal,courier,crazyhouse,dobutsu,embassy,euroshogi,extinction,fairy,fischerandom,gardner,giveaway,gorogoro,gothic,grand,grasshopper,hoppelpoppel,horde,janggi,janggicasual,janggimodern,janggitraditional,janus,jesonmor,judkins,karouk,kinglet,kingofthehill,knightmate,koedem,kyotoshogi,loop,losalamos,losers,makpong,makruk,manchu,micro,mini,minishogi,minixiangqi,modern,newzealand,nightrider,nocastle,nocheckatomic,normal,okisakishogi,opulent,placement,pocketknight,racingkings,seirawan,shako,shatar,shatranj,shogi,shoshogi,shouse,sittuyin,suicide,supply,tencubed,threekings,torishogi,xiangqi,yarishogi"
953 >first : accepted setboard
953 >first : accepted usermove
953 >first : accepted time
953 >first : accepted memory
953 >first : accepted smp
953 >first : accepted colors
953 >first : accepted draw
953 >first : accepted highlight
953 >first : accepted name
953 >first : accepted sigint
953 >first : accepted ping
953 >first : accepted myname
953 >first : accepted variants
953 <first : feature option="Debug Log File -string "
953 >first : accepted option
953 <first : feature option="Clear Hash -button"
953 >first : accepted option
953 <first : feature option="Ponder -check 0"
953 >first : accepted option
953 <first : feature option="MultiPV -spin 1 1 500"
953 >first : accepted option
953 <first : feature option="Skill Level -spin 20 -20 20"
953 >first : accepted option
953 <first : feature option="Move Overhead -spin 10 0 5000"
953 >first : accepted option
953 <first : feature option="Slow Mover -spin 100 10 1000"
953 >first : accepted option
953 <first : feature option="nodestime -spin 0 0 10000"
953 >first : accepted option
953 <first : feature option="UCI_Chess960 -check 0"
953 >first : accepted option
953 <first : feature option="UCI_AnalyseMode -check 0"
953 >first : accepted option
953 <first : feature option="UCI_LimitStrength -check 0"
953 >first : accepted option
953 <first : feature option="UCI_Elo -spin 1350 500 2850"
953 >first : accepted option
953 <first : feature option="UCI_ShowWDL -check 0"
953 >first : accepted option
953 <first : feature option="SyzygyPath -string <empty>"
953 >first : accepted option
953 <first : feature option="SyzygyProbeDepth -spin 1 1 100"
953 >first : accepted option
953 <first : feature option="Syzygy50MoveRule -check 1"
953 >first : accepted option
953 <first : feature option="SyzygyProbeLimit -spin 7 0 7"
953 >first : accepted option
953 <first : feature option="Use NNUE -check 1"
953 >first : accepted option
953 <first : feature option="EvalFile -string <empty>"
953 >first : accepted option
953 >first : option EvalFile=xiangqi-83f16c17fe26.nnue
953 <first : feature option="TsumeMode -check 0"
953 >first : accepted option
953 <first : feature option="VariantPath -string <empty>"
953 >first : accepted option
953 <first : feature option="usemillisec -check 1"
953 >first : accepted option
953 <first : feature done=1
953 >first : accepted done
969 >first : memory 68
969 >first : cores 1
969 >first : new
969 >first : variant xiangqi
969 >first : level 40 5 0
969 >first : post
969 >first : hard
969 >first : ping 1
ÇѼö½° #
Impossible move , type = 0
1219 <first : Error (unknown command): post
1219 <first : pong 1


have not seen any report of this problem before, apology if duplicated
Pchief
 
Posts: 2
Joined: 13 Nov 2010, 13:46

Return to WinBoard development and bugfixing

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests