My engine cannot play black against another engine

Discussions about the WinBoard protocol. Here you can also report bugs and request new features.

Moderators: hgm, Andres Valverde

My engine cannot play black against another engine

Postby gpapas123 » 06 Sep 2013, 13:14

Hi all,

I have developed an engine called winpapas in c++ and I test it against other popular freeware engines.
winpapas can play white against eg crafty no problem. But when I want it to play black (which means I have to load crafty as engine#1 and winpapas as engine#2) it gets stuck before it's second move. This has to be a communication problem since when I run winpapas independently with black all the output is as it should be. Is there a way to monitor live the i/o of winboard? Anyone can help out?
gpapas123
 
Posts: 5
Joined: 07 Jul 2010, 21:41

Re: My engine cannot play black against another engine

Postby H.G.Muller » 06 Sep 2013, 14:17

You can use the additional option -debug to make WinBoard produce a file called winboard.debug, which logs all communication with the engines. (You can also toggle this logging with the Ctrl-D accelerator key, but this is a bittricky, as you have no feedback whether logging is on or off.)
User avatar
H.G.Muller
 
Posts: 3080
Joined: 16 Nov 2005, 12:02
Location: Diemen, NL

Re: My engine cannot play black against another engine

Postby gpapas123 » 07 Sep 2013, 14:34

Thanks!

There is a load of info exchanged by winboard and the engines that I was not aware of, but now I will figure it out.
It's just a matter of how many cups of coffee!

cheers
gpapas123
gpapas123
 
Posts: 5
Joined: 07 Jul 2010, 21:41


Return to WinBoard development and bugfixing

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests