Plisk

Discussions about Winboard/Xboard. News about engines or programs to use with these GUIs (e.g. tournament managers or adapters) belong in this sub forum.

Moderator: Andres Valverde

Plisk

Postby vladstamate » 20 Aug 2009, 19:10

Hi all,

Plisk 0.1.2 has been released (http://sites.google.com/site/pliskchess/).

Since I am actively working in it, I will use this thread to announce when new versions are out.

Regards,
Vlad.
vladstamate
 
Posts: 29
Joined: 28 Jun 2009, 23:10

Re: Plisk

Postby Graham Banks » 26 Aug 2009, 08:29

Hi Vlad,

Plisk works for me under ChessGUI, but not Fritz.

Regards,
Graham.
User avatar
Graham Banks
 
Posts: 1966
Joined: 26 Sep 2004, 20:37
Location: Auckland, NZ

Re: Plisk

Postby vladstamate » 27 Aug 2009, 22:40

Hi Graham,

I appreciate your feedback. Unfortunately I do not have Fritz (and have never used it). When you say Fritz you mean Chessbase? Is the interface free? Where can I download/buy it from?

Is this what you mean: http://www.chessbase.com/shop/product.asp?pid=358

I am sorry for my lack in knowledge about this.

Regards,
Vlad.
vladstamate
 
Posts: 29
Joined: 28 Jun 2009, 23:10

Re: Plisk

Postby Graham Banks » 28 Aug 2009, 04:06

vladstamate wrote:Hi Graham,

I appreciate your feedback. Unfortunately I do not have Fritz (and have never used it). When you say Fritz you mean Chessbase? Is the interface free? Where can I download/buy it from?

Is this what you mean: http://www.chessbase.com/shop/product.asp?pid=358

I am sorry for my lack in knowledge about this.

Regards,
Vlad.


Hi Vlad,

by Fritz, I mean a Chessbase interface. I'm not sure that there is a free version. Fritz 11 is the latest product that uses the Chessbase GUI.

Regards,
Graham.
User avatar
Graham Banks
 
Posts: 1966
Joined: 26 Sep 2004, 20:37
Location: Auckland, NZ

Re: Plisk

Postby Guenther Simon » 06 Sep 2009, 15:40

vladstamate wrote:Hi all,

Plisk 0.1.2 has been released (http://sites.google.com/site/pliskchess/).

Since I am actively working in it, I will use this thread to announce when new versions are out.

Regards,
Vlad.


Hi Vlad,

I just noticed when using Plisk 0.12 in a tournament that the problem with using a cpu
in ponder off is there again. Actually it even seems it is a bit worse than before.
On my quad with ponder off it uses always one cpu when it is not to move and two cpus
when it is its turn. In the config there is threads set to 1.

Regards,
Guenther
User avatar
Guenther Simon
 
Posts: 791
Joined: 26 Sep 2004, 19:49
Location: Regensburg, Germany

Re: Plisk

Postby Dr.Wael Deeb » 06 Sep 2009, 18:15

Guenther Simon wrote:
vladstamate wrote:Hi all,

Plisk 0.1.2 has been released (http://sites.google.com/site/pliskchess/).

Since I am actively working in it, I will use this thread to announce when new versions are out.

Regards,
Vlad.


Hi Vlad,

I just noticed when using Plisk 0.12 in a tournament that the problem with using a cpu
in ponder off is there again. Actually it even seems it is a bit worse than before.
On my quad with ponder off it uses always one cpu when it is not to move and two cpus
when it is its turn. In the config there is threads set to 1.

Regards,
Guenther


I have even a bigger problem....Plisk 0.1.2 doesn't fire up at all under Windows XP Proffesional x64....
I installed Microsoft .NET Framework 2 and still....the engine keeps on giving an error message....
Dr.D
Time is the greatest teacher,but unfortunately it kills all it's students sooner or later.
Dr.Wael Deeb
 
Posts: 82
Joined: 03 Jun 2008, 11:33
Location: Amman,Jordan

Re: Plisk

Postby vladstamate » 09 Sep 2009, 01:04

Guenther Simon wrote:
vladstamate wrote:Hi all,

Plisk 0.1.2 has been released (http://sites.google.com/site/pliskchess/).

Since I am actively working in it, I will use this thread to announce when new versions are out.

Regards,
Vlad.


Hi Vlad,

I just noticed when using Plisk 0.12 in a tournament that the problem with using a cpu
in ponder off is there again. Actually it even seems it is a bit worse than before.
On my quad with ponder off it uses always one cpu when it is not to move and two cpus
when it is its turn. In the config there is threads set to 1.

Regards,
Guenther


Hi Guenther,

I am aware of this problem. It is fixed in the current version that I am working on. I am afraid that I do not have a release date for it yet. I will keep you posted.

Regards,
Vlad.
vladstamate
 
Posts: 29
Joined: 28 Jun 2009, 23:10

Re: Plisk

Postby vladstamate » 09 Sep 2009, 01:06

Dr.Wael Deeb wrote:
I have even a bigger problem....Plisk 0.1.2 doesn't fire up at all under Windows XP Proffesional x64....
I installed Microsoft .NET Framework 2 and still....the engine keeps on giving an error message....
Dr.D


Hi,

I am afraid I cannot help there, since I do not have access to a XP64 system. But I am sure some people here have gotten it to work under that. Maybe someone can share their experiences?

It must be something related to installed software. I am building the binaries under Vista Home Premium 64 using Visual Studio 2008. It must pull in some libraries that are required when ran under XP that you might not have. But those are only guesses really.

Regards,
Vlad.
vladstamate
 
Posts: 29
Joined: 28 Jun 2009, 23:10

Re: Plisk

Postby Olivier Deville » 09 Sep 2009, 15:40

Dr.Wael Deeb wrote:
Guenther Simon wrote:
vladstamate wrote:Hi all,

Plisk 0.1.2 has been released (http://sites.google.com/site/pliskchess/).

Since I am actively working in it, I will use this thread to announce when new versions are out.

Regards,
Vlad.


Hi Vlad,

I just noticed when using Plisk 0.12 in a tournament that the problem with using a cpu
in ponder off is there again. Actually it even seems it is a bit worse than before.
On my quad with ponder off it uses always one cpu when it is not to move and two cpus
when it is its turn. In the config there is threads set to 1.

Regards,
Guenther


I have even a bigger problem....Plisk 0.1.2 doesn't fire up at all under Windows XP Proffesional x64....
I installed Microsoft .NET Framework 2 and still....the engine keeps on giving an error message....
Dr.D


Hi Dr. :)

I have .NET 3.5 installed here and Plisk is working fine (Quad on WinXP Pro x64).

Olivier
User avatar
Olivier Deville
 
Posts: 1175
Joined: 26 Sep 2004, 19:54
Location: Aurec, France

Re: Plisk

Postby Dr.Wael Deeb » 09 Sep 2009, 20:39

Hi Oliver,
Aha....so the .NET Frame 3.5 can be installed under the XP x64 :D
I wasn't aware of that because I didn't find a 64 bit version of the 3.5 .NET Frame....
Ok thanks to both of you,Oliver and Vlad,I'll give it a shot and will report when I'm ready :)
Dr.D
Time is the greatest teacher,but unfortunately it kills all it's students sooner or later.
Dr.Wael Deeb
 
Posts: 82
Joined: 03 Jun 2008, 11:33
Location: Amman,Jordan

Re: Plisk

Postby Dr.Wael Deeb » 11 Sep 2009, 01:18

Hi,
After installing .NET Framework 3.5 sp1,Plisk is working perfectly :D
Thanks for the help....
Dr.D
Time is the greatest teacher,but unfortunately it kills all it's students sooner or later.
Dr.Wael Deeb
 
Posts: 82
Joined: 03 Jun 2008, 11:33
Location: Amman,Jordan


Return to Winboard and related Topics

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests